Afstand mellem stativer

Det anbefales generelt, at cykelstativer etableres vinkelret med en indbyrdes afstand på 60 cm.

Almindelige og ensartede cykler kan nødtvungent stå med 50 cm mellemrum. Tendensen ved 50 cm mellemrum er dog ofte, at kun hvert andet stativ benyttes, når pladsen er for trang.

Hvis afstanden øges til 70 cm, er der en tendens til, hvis der ikke er ledige stativer, at der placeres ekstra cykler mellem de allerede parkerede cykler i holderne.

Afstanden mellem stativer har betydning for det samlede arealbehov til parkeringen.

Derfor anses 60 cm for at være den optimale standard, der på den ene side tager hensyn til cyklernes forskellighed (bredder på styr, cykelkurve, mv.) og på den anden side begrænser arealbehovet, og dermed afstande til de fjerneste stativer.

Når der indrettes cykelparkering, skal man altid overveje at reservere plads til pladskrævende ladcykler og cykler med anhængere.

Ved parkering af specialcykler er det ikke nødvendigt at opstille stativer. Her kan man nøjes med at afmærke et område, der er reserveret til formålet. Afmærk området med skilte/afmærkning eller med særlig belægning og tilbyd i stedet for stativer med supplerende låseanordninger.

Cykelstativer anbefales generelt etableret vinkelret med en indbyrdes afstand på 60 cm fra center til center.
Afmærk særlige områder til ladcykler og supplér med mulighed for fastlåsning – her i form af sidebøjler hvor man kan låse sin ladcykel fast med en medbragt kædelås.
Cykelparkering placeret vinkelret med 60 cm mellem stativerne er som udgangspunkt den bedste løsning.